#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κεντρικός επιθετικός μέσος...

Κεντρικός επιθετικός μέσος (AMC)

  Στη θέση αυτή κάποτε αγωνίζονταν ποδοσφαιριστές που ήταν τρομεροί τεχνίτες με ταχύτατη σκέψη, όμως αργοί στο τρέξιμο. Συνήθως σε όλες τις ομάδες ήταν ο δημιουργός των περισσοτέρων τερμάτων και ο παίκτης που αναλάμβανε τα στημένα της ομάδας. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όμως, το Δεκάρι έχει βελτιώσει την ταχύτητα του, αφού χρειάζεται να πιέζει ψηλά μαζί με τον επιθετικό και να προσπαθεί να κερδίζει την πρώτη αντίπαλη κάθετη πάσα. Επίσης εκτός από δημιουργός, τώρα πια είναι και κρυφός επιθετικός, καθώς κινείται στην πλάτη του επιθετικού όταν αυτός καταφέρει να απασχολήσει τους δυο κεντρικούς αμυντικούς με την κίνησή του.
  Ένας κεντρικός επιθετικός μέσος ή μεσοεπιθετικός είναι ένας κεντρικός μέσος που τοποθετείται σε μια πιο προωθημένη θέση στο κέντρο, συνήθως πίσω από τους επιθετικούς. Αυτοί οι παίχτες συνήθως χρησιμεύουν ως άξονας για την επίθεση της ομάδας. Ο κύριος ρόλος του κεντρικού επιθετικού μέσου είναι να δημιουργεί ευκαιρίες για επίτευξη γκολ. Ο μεσοεπιθετικός είναι μια σημαντική θέση η οποία απαιτεί να διαθέτει ο παίχτης ανώτερες τεχνικές ικανότητες όσο αφορά τη διέλευση αλλά και την ικανότητα να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα, προκειμένου να δώσει πάσες, που θα διαπεράσουν την αντίπαλη άμυνα, στους επιθετικούς.

Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.