#ContactForm1 { display: none ! important; }
1914-2014 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Blogger news

...

...

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κεντρικός αμυντικός...


•ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
•ΥΨΗΛΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
•ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ
•ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
•ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΦΑΣΕΩΝ
•ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Κεντρικός αμυντικός (CB)

  Ο ρόλος του κεντρικού αμυντικού (CB) είναι να σταματά τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους επιθετικούς ώστε να μην σκοράρουν, καθώς και να διώχνουν τη μπάλα από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας τους.Όπως λέει και το όνομα τους, αγωνίζονται σε κεντρική θέση. Οι περισσότερες ομάδες έχουν δύο κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι τοποθετούνται μπροστά από τον τερματοφύλακα.
  Υπάρχουν δύο κύριες αμυντικές στρατηγικές που χρησιμοποιούνται από τους κεντρικούς αμυντικούς: η άμυνα ζώνης, όπου κάθε κεντρικός αμυντικός καλύπτει συγκεκριμένη περιοχή του πεδίου τους και η στρατηγική man-to-man, όπου κάθε κεντρικός αμυντικός αναλαμβάνει να καλύψει ένα συγκεκριμένο αντίπαλο ποδοσφαιριστή.
  Ο κεντρικός αμυντικός πρέπει να διαθέτει καλή οπτική του γηπέδου, να παίζει τη μπάλα με ακρίβεια και ταχύτητα, να επεμβαίνει έγκαιρα όταν υπάρχει κίνδυνος, να καλύπτει τους κενούς χώρους, να προβλέπει τις φάσεις και φυσικά να μπορεί να μαρκάρει τον αντίπαλο επιθετικό στον αέρα ή στο 1 με 1, με ή χωρίς την μπάλα.
  Ο κεντρικός αμυντικός συνήθως είναι ψηλός, δυνατός, με καλές ικανότητες άλματος, κεφαλιάς και ικανότητες προσπέλασης. Οι επιτυχημένοι κεντρικοί αμυντικοί πρέπει επίσης να είναι σε θέση να συγκεντρώνονται, να διαβάζουν καλά το παιχνίδι, να είναι γενναίοι και αποφασιστικοί στη λήψη στην έσχατη λύση του τάκλιν του επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή που διαφορετικά μπορεί να σκοράρει.
  Πολλοί κεντρικοί αμυντικοί έχουν την ικανότητα να παίρνουν τη μπάλα από την άμυνα και να ξεκινούν μια επιθετική προσπάθεια για την ομάδα τους, χάρη στις τακτικές (ανάγνωση παιχνιδιού, πρόβλεψη, τοποθέτηση, αντιμετώπιση) και τεχνικές (μεταβίβαση, αντίληψη του αγωνιστικού χώρου).
  Μερικές φορές, ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες, οι κεντρικοί αμυντικοί επικεντρώνονται λιγότερο στον έλεγχο της μπάλας και στις πάσες, προτιμώντας απλά να διώξουν τη μπάλα σε μια ασφαλή περιοχή.

Blog construction

Blog construction

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.